Het programma is tot stand gekomen om mensen te helpen de regie terug te pakken over hun eigen leven.

In Nederland krijgen veel mensen in hun leven te maken met psychische klachten. De eerste stap bij psychische klachten is op zoek gaan naar de juiste therapie en behandelaar voor jouw klachten. Na een tijdje ben je vaak ''uitbehandeld'' en wordt het weer tijd om zelf in actie te komen. Maar hoe doe je dat?

Zelf hebben wij (Ivanka en Marloes, oprichters van Stichting Creatief Herstel) ondervonden, dat het erg moeilijk kan zijn om weer op gang te komen als je aan het herstellen bent van psychische klachten. Wij hebben zelf veel gehad aan creatief bezig blijven en met kleine stapjes blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

Bij therapie ben je veel bezig met praten en nadenken. Wij richten ons vooral op een stukje voelen. Voelen hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt om vooruit te komen. Voelen wat jouw nieuwe grenzen zijn en met praktische handvatten leren hoe je jouw nieuwe leven vorm kan geven.

 

Ons uniek samengestelde programma van 12 weken bevat een methodiek die jou met kleine stapjes in beweging gaat zetten op jouw eigen reis naar herstel en een nieuw leven.

IMG_5100.JPG

ONZE COACHES

Bij Marloes is het hele idee voor het Creatief Herstelprogramma geboren. Toen Marloes na de geboorte van haar dochter Guusje een depressie kreeg kwam ze erachter dat zij hier haar hele volwassen leven al mee struggeld. Toen zij haar eigen kinderkledinglabel had opgezet wilde zij niks liever dan vrouwen met psychische klachten een veilige plek bieden om in rust aan herstel te kunnen werken.

Dat idee groeide samen met Ivanka uit tot Stichting Creatief Herstel.

 

In het Creatief Herstelprogramma coacht Marloes onze deelnemers en spreekt zij als ervaringsdeskundige recht vanuit haar hart. Door haar ervaringen en kennis weet Marloes als geen ander hoe ze de praktische tips en tools kan vertalen naar gevoel. Marloes heeft de expertise om dingen die te groot aanvoelen, in kleine stukjes overzichtelijker te maken, waardoor de mensen die zij coacht altijd vooruit komen. 

Naast coach is Marloes ook spreekster op het gebied van depressie en expert in het inzetten van creatieve activiteiten om te herstellen van psychische klachten.

Marloes

Ivanka

Ivanka leerde Marloes kennen in een tijd waarin zij door een moeilijke periode ging. Na de geboorte van haar dochter Fauve, kreeg Ivanka het HELLP syndroom en door de heftige periode in het ziekenhuis ontwikkelde zij PTSS. Toen Ivanka hard aan zichzelf had gewerkt met een psycholoog, kwam zij erachter dat in beweging komen na psychische klachten nog niet zo makkelijk was. Samen met Marloes ontwikkelde zij een programma om te herstellen, waar ook zij zelf baat bij heeft gehad. 

In het Creatief Herstelprogramma coacht Ivanka de vrouwen vanuit haar eigen ervaringen en helpt zij de vrouwen tot meer persoonlijk leiderschap. Ivanka heeft op jonge leeftijd zelf een burn-out doorgemaakt en is nu expert als het gaat om het aanbrengen van balans. Ivanka brengt wetenschap in duidelijke taal naar de vrouwen en met haar eigen voorbeelden maakt zij deze kennis makkelijker toepasbaar.

Naast coach is Ivanka ook spreekster op het gebied van persoonlijk leiderschap bij psychische klachten en het inzetten van creatieve activiteiten bij het herstellen hiervan.

Believe in yourself and all that you are. Know that there is something inside you that is greater than any abstacle